29 september 2010

Lite mer tankar om SD

Tankarna snurrar så här en tid efter valet då nya uppgifter och åsikter om SD möter en varje dag. Ska man försöka tiga ihjäl dem? Debattera? Undanbe sig deras vänskap - exempelvis på facebook? Ibland verkar det ena förhållningssättet så förnuftigt och ibland det andra..

Men det måste väl ändå vara bäst att ta debatten. Att försöka överyga att det de står för är motsägelsefullt, fel och fruktansvärt. Att få upp ögonen på de vacklande så de ser hur tvivelaktiga åsikter SD har och undvika att fler röstar på dem i nästa val. Att fortsätta hålla debatten levande så att vi inte "typiskt svenskt" diskuterar och diskuterar och diskuterar i några veckor för att sedan hitta ett nytt ämne och låta SD bekvämt falla i glömska. Att inte låta dem verka i det fördolda.

Det måste väl vara bättre att be SD:s väljare förklara varför de är så missnöjda att det röstade på SD istället för att vända dem ryggen och förstärka känslan av utanförskap. Vad får dem att vilja svika demokratin och vad får dem att se ner på människor med lika värde som dem själva?


Jag röstar för att vi tar debatten och kämpar för att våra barn ska få växa upp i ett mångkulturellt samhälle och därmed i en rikare värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.