17 december 2015

Var är julen?

Var på julbord härom kvällen och tryckte i mig alldeles, alldeles för mycket av sill, lax, Jansson och de drygt 763 andra olika saker som fanns där. Som vanligt går det inte att hejda sig. Och hemma är det redan julpyntat, grannens träd lyser från varje liten kvist och den andre grannens altan skimrar i alla möjliga blinkande färger. Ändå - var är julen?

Plusgrader och plask runt fötterna. Det är nog bara att vänja sig vid att vita jular i betydelsen snö kommer att bli färre och färre. Novemberväder skriker inte direkt JUL. 

Men det är inte bara det. Har inte alls hunnit känna in att det är jul på gång.  Kanske kommer det när granen sätts in dagen före julafton, eller när man börjar tänka på julklappar. Har inte gjort det än. Men å andra sidan kör vi bara konsumtion riktat mot barnen i år. Vi vuxna ger nog inget åt varandra, utan skänker pengar till något där kronorna gör mer nytta istället. Känns grymt mycket bättre. 

Kör i alla fall jultema i Spotify. Fairytale of New York med The Pogues är självskriven och Ave Maria måste vara ett av de vackraste stycken som någonsin skrivits. Man får också vara jäkligt tacksam för att vara en av de lyckliga som har några att fira med och möjlighet att fira. 

Och det blir ju den 24:e oavsett allt annat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.