28 juli 2011

Alla barn som fortfarande går att rädda

När det händer fasansfulla saker, som i Norge nyligen, tenderar vi att fastna. Allt vi pratar och läser om och nästan allt som rapporteras om är knutet till just det som hänt. Inget konstigt i det. Kanske snarare en väldigt naturlig reaktion. Framförallt när det är så nära. Samtidigt gäller det att inte glömma bort det som händer i andra delar av världen. Sånt som också kan vara fasansfullt, men på ett helt annat sätt.

I Östafrika har en livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser lett till svår undernäring och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö. UNICEF finns på plats och gör allt de kan för att rädda barnens liv genom att se till att människorna får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Du kan också vara med och rädda liv! SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här!

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.