04 december 2014

Visa lite jävla respekt och berätta vad det är NI vill

Får redan känslan av att den här valrörelsen kommer att bli ett enda tjafsande och käbblande om vem som gjort eller inte gjort vad, vem som är dummast och vem som egentligen orsakade regeringskrisen. Det känns inte lika mycket som att någon kommer att få veta vad partierna egentligen vill. På riktigt.


Är det konstigt att SD drar röster när man inte vet vad de andra partierna egentligen tänker göra i regeringsställning? Nej. Om det inte ges några raka och klara besked så är det inte konstigt att många väljer att rösta på ett missnöjesparti.

Det jag minns tydligast av förra valrörelsen är att Alliansen tjatade om att Stefan Löfven inte kunde presentera vilka han vill regera med. SD pratade om invandrare, Sjöstedt om vinster i välfärden och Fridolin hade en kolbit. I övrigt kan jag inte påstå att det gett så bestående minnen. Och det lilla jag minns är kanske helt felaktigt, men det är ändå så jag kommer ihåg det. Allt annat försvann i tjafs och käbbel. "Ni är dumma!" "Nej, ni är dummare!" "Men det var ni som började!" "Nähä" "Joho" "Nu berättar jag för mamma att du är dum!" Ungefär som hemma alltså, när barnen bråkar. De går på dagis.

Tänk om partiledarna för en gångs skull kunde säga att "Om vi vinner valet vill vi göra så här, så här och så här eftersom vi tycker så här och så här och så här. För dig betyder det..." osv. Så att man kan ta ställning till vad det är man VILL ha istället för vad det är man INTE vill ha. Det skulle vara så skönt att i huvudsak rösta FÖR någonting istället för att rösta EMOT någonting.

Så snälla partiledare, lyft den här valrörelsen till en något högre nivå. Om ni vill att vi väljare ska rösta fram er till regeringsställning kan ni väl också respektera oss så mycket att ni beter er som vuxna människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.