18 december 2010

1 down - 399 to go, eller utmaningen av mig själv

Jag har utmanat mig själv. Om man nu kan kalla det så. Utmanat mig att leva sundare. Vi snackar förbättring, vi snackar friskare liv, vi snackar... 40-årskris. Det finns nämligen tre områden i mitt liv som kräver klar förbättring - mat, motion och sömn. Jag vet - jag är väldigt originell!!
Hittills har jag gjort en del lönlösa försök. I tanken har jag faktiskt ändrat mig totalt. I praktiken har det däremot inte hänt så mycket, får jag erkänna. Jo, magen har växt lite.

Men nu! Jag har skaffat mig det som jag tidigare saknat. Jag har skaffat inspiration. Och inspirationen heter mini-PC. Av någon anledning, vet inte riktigt varför och har ännu svårare att motivera det, så har jag fått ett ha-begär efter en sån. Ett sug. En längtan. Och så har jag utmanat mig själv.

Jag ska samla poäng:
En poäng för varje dag jag kommer i säng före 22.00.
En poäng för varje dag utan godis, kakor etc.
En poäng för varje dag som jag äter frukt och/eller grönsaker tre gånger.
En poäng för varje dag som jag lyckats med minst en halvtimma sammanhängande motion.

Vid totalsumma 400 poäng får jag köpa en - tadaaa - mini-PC.

Det var vädligt generöst mot mig själv, kan man tycka. Ja, kanske det. Teoretiskt sett kan den vara min om tre månader, kan man tänka. Nej, inte troligt. Om tre år - mera troligt.

Totalsumma hittills: 1 poäng

4 kommentarer:

 1. Haha! Jag vill också ha en sådan. Och jag fattar inte varför. Jag har ingenstans att bära med mig den. Hemma är det bekvämare med vanliga laptopen, som för övrigt inte är så stor den heller, tretton komma någonting.

  Men ändå. Det är ju kul. En liten teknisk pryl. Och jag har alltid haft en dragning åt småförpackningar. Gulliga cornflakespaket. Minimackor. Och...

  Nä, det var väl bara det.

  SvaraRadera
 2. Precis. Den är säkert helt onödig eftersom den säkert är för liten för att skriva på. Men har man nu ett ha-begär så har man ett ha-begär. Men det har säkert svalnat när jag väl får köpa den där tingesten, om det ens finns sådana då annat än på museum.

  SvaraRadera
 3. Huu, påminn mig inte. Med den här takten blir jag nog klar lagom till pensionen..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.