16 oktober 2011

Som skimrande reklamfilm - men typ HELT tvärtom

När grannarna tittar ut ser de det idylliska. Trebarnsfamiljen på söndagspromenad med hunden. Höstlöven virvlar. Alla glada och lyckliga. Såååå myyyysigt! Meeen hur är det egentligen? Mellanbarnet, dvs sonen, sitter i vagnen och skriker. Gnäller. Tjurar. Är arg. Får föräldrarna på dåligt humör. Irritation. Hela "mys" i mysigt bara försvinner och kvar är ett lite korthugget "igt". Och det låter ju lite förargat på något vis. Förlåt för att jag tog er ur villfarelsen.

Senare på dagen Mc Donald's, eller restaurang Gyllene bågen om man hellre vill det. Lekhörnan. Glada barn. Happy meal. Lite av ett reklamfilmsskimmer. Eller..? Sonen är sur för att han inte får leka färdigt. Ännu surare när han häller ut sin dricka över kläderna - och det kan man ju helt och hållet förstå!! Av med byxor och torka under handtorken på toa. Alla glada igen. Eller..? Nej. Det dåliga humöret hänger i och återigen - irritation.

Lite senare klädinköp på köpcentrat. Inga stora saker och inget långt besök. Meeen ändå föööör långt. För sonen är som sagt på dåligt humör och på något konstigt sätt lyckas denna lilla tvååring få hela familjen ur balans. I kaos. I bilen därifrån pratar inte föräldrarna med varandra. Moltiger. Känns inte så särskilt mycket reklamfilmsskimmer. Inte alls faktiskt.

Ja, ja. Väl hemma är familjen sams igen. Inte så att det skimrar. Men ändå sams. Så kan det vara för vissa familjer ibland. Vår familj? Nej, hur kunde du tro det?

3 kommentarer:

  1. ja för vååååår familj är det inte. vi har ingen hund. :) men däremot kan vi ha en lite småarg treåring!

    SvaraRadera
  2. Då är två familjer uteslutna.. hmm.. ;)

    SvaraRadera
  3. Kunde ha varit vi för vi har 2-åringen.. dock ingen hund...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.