28 oktober 2013

I väntan på en storm

Under dagen har de höjt till en klass 3-varning. De väderkunniga på SMHI. Stormen Simone är på väg, men det känns lite overkligt att titta ut och se regnet falla mellan helt stilla träd. Inte en vindpust trots hotet om vindbyar med orkanstyrka. Det är väl det berömda lugnet före stormen och under natten kommer väl takpannorna att rassla iväg över gräsmattan och landa mot grannens nyanlagda staket.

Det överhängande stormhotet fick mig i alla fall att lägga in slutspurten i trädgården och garaget. På en halvtimma rensades allt löst undan från gräsmatta, sandlåda och framsida. Grillen tömdes och ställdes undan. Cyklarna, trampbilen, gräsklipparen, skottkärran, alla spadarna, baljorna med leksaker, den halvslipade dörren och allt det andra städades bort från garagegolvet och bilen kördes in. Bilen kördes in i garaget. Sedan ritades ett kors i taket. Bildligt talat. Ingen trodde att det var möjligt.

Det återstår att se vad stormen verkligen för med sig. Imorgon är det meningen att jag ska åka tåg. Hur det nu blir med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.