16 november 2013

#sisyfosarbete - Ingen människa en köksö

Städning alltså. Finns det något som borde kallas evighetsprojekt så är det väl städning. När vi skaffade vårt första hus och började renovera så var det många uppmuntrande lustigkurrar som sa att "Så snart ni renoverat klart så är det bara att börja om igen.". Det var ju jättekul att höra. Oavsett så stämmer det helt klart in på ett annat område: Städning.

Vi har börjat ett nytt projekt där vi ska gå igenom och städa grundligt/röja ur ett rum i taget. Vi har börjat med köket. För att försöka göra det lite - inte roligare, men - mer överkomligt har vi skrivit en lång lista så att man får stryka över ofta. Exempelvis "Skåpet under diskbänken", "Skåpet ovanför kylen", osv. Man börjar ju skratta redan där. Eller gråta.

Första fem strykningarna gick ganska snabbt. Men det kan ju bero på att man valde det enklaste. Nu går det trögare kan jag säga. Och hela tiden kretsar vi runt köksön som är överbelamrad med pappershögar. Som sorterats om i nya pappershögar. Som sorterats om i nya pappershögar. Som sorterats om... Ingen av oss vill vara den som tar tag i detta sisyfosarbete bland sisyfosarbeten.

När vi ändå en dag förhoppningsvis bitit i det sura äpplet och tagit oss igenom köket (vid sidan av alla annan vardagsstädning) så väntar hallen, vardagsrummet, badrummet, vårat rum, småbarnens rum, stortjejens rum, stora förrådet, lilla förrådet, matkällaren, tvättstugan... AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH....

"Och så snart ni hunnit klart är det bara att börja om igen."

Städning alltså. Finns det något som borde kallas evighetsprojekt så är det väl städning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.