07 september 2015

Läget är akut


Jag hade tänkt att skriva ett inlägg om hur en liten död pojke som hette Alan fick världen att börja förstå vidden av den enorma flyktingkatastrof som pågår. Men jag lyckas inte få till det. Tankarna springer i trassliga labyrinter, för det går inte att greppa. Pojken Alan är död och dessvärre är han inte ensam. Alldeles, alldeles för många andra har redan mött samma tragiska öde och alldeles, alldeles för många kommer sannolikt att avsluta sina liv på samma sätt. Som om det går att räkna. Redan en är alldeles, alldeles för många. Det kommer att bli så oändligt många fler. Och bilden av Alan fortsätter att finnas på näthinnan.

Det finns så oändligt många barn som är på flykt, men som till skillnad från Alan fortfarande har chansen till en framtid. Vi måste kämpa för vart och ett av dessa barn. Kämpa som om dessa barn var våra egna. Kämpa för att de ska få sina chanser. Kämpa för att de ska få leka, finnas och leva.

I Europa och övriga världen är cirka 30 miljoner barn just nu på flykt. Det är mer än tre gånger så många barn som det bor människor i Sverige. En ofattbar siffra och som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. De som inte har någon skuld alls till att de nu måste fly. UNICEF finns på plats med katastrofinsatser både i de konfliktdrabbade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men, behoven är fortsatt stora. Rädda barns liv, ge en gåva på unicef.se eller sms:a LIV till 72900 för att skänka 100 kronor. Du kan också swisha en gåva till barn på flykt, nummer 123-024 00 36 (rekommenderad summa: 100 kr). Skriv också under här för att hjälpa barnen på flykt.

Nu fortsätter vi kämpa för varenda unge. Det finns ingen tid att förlora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.