17 november 2010

Telefonförsäljare fem bokstäver: i-d-i-o-t

Ibland börjar man fundera över om vissa telefonförsäljare är mindre begåvade. Alltså inte så smarta. Eller varför inte säga dumma i huvudet. Men jag kommer till det.

Idag ville dottern hem till en av bästa kompisarna direkt efter dagis. Leka. Vi ringde och det passade. Det lovades till och med pannkakor. Inte till mig, men till dottern, som gillar pannkakor med kanel. Det gör inte jag. Dessutom gillar jag inte vägen in till deras hus. En ganska lång grusväg utan möjlighet att vända, så man måste backa hela vägen tillbaka. Inte bra. För jag är rätt kass på att backa långt, framförallt med lite immig bakruta. Det hade jag idag. Ännu värre blir det när det samtidigt ringer en försäljare på mobilen. Och allra svårast om man svarar. Det gjorde jag. Inte smart.

Han började med en lång monolog om oranga kuvertet, PPM, pensioner, vinster och förluster och fantastisk förvaltning och miljoner, ziljoner, drilioner procent i vinst som bara deras företag kan garantera.

Jag sitter lite dumt till just nu...

Det stoppar inte försäljaren som måste få berätta om att de bara tar 590 kronor om året för att förvalta mina pensionspengar. Han frågar om jag inte ALLS bryr mig om VAD som händer med mina pensionspengar?

Jag är inte så intresserad just nu för som sagt, jag sitter lite illa till...

Men VAD är det egentligen som gör att du tvekar? Vi kan ju få det här ur världen på några minuter. Här och nu kan du bestämma dig och jag mer eller mindre garanterar dig en lysande framtid. Som pensionär alltså. VARFÖR tvekar du?

Just nu är det nog främst avgiften och jag vill nog fundera lite över det här. (Vinglandes fram och tillbaka över vägen.) Men inte just nu, för jag sitter lite illa till...

Men HALLÅ! Vi pratar om en femtiolapp i månaden. Och ALLA våra kunder tjänar MASSOR på detta. Sedan drar han - seriöst - exemplet: Om du går förbi en restaurang varje dag och den sedan slår igen. Hur ska du då kunna veta hur deras fläsknoisette smakade om du aldrig provat? Man måste ju pröva också.

Eh... jaha... eh... men som sagt (fläsknoisette?), det passar inte så bra just nu. Men ni kanske har en hemsida som jag kan titta på...

ÄRLIGT talat förstår jag inte VARFÖR du tvekar! Det är ju väldigt lite pengar varje år och våra kunder tjänar SÅÅÅÅÅ många procent. Du behöver bara...

Inte för att vara otrevlig, men jag har berättat för dig att jag sitter lite dumt till nu! Jag kommer INTE att ta ett sånt här beslut nu. Så det är dags att avsluta.

Ja, ja, säger han som ett trumpet litet barn. Men vi finns på www....

Säkert kommer jag ångra detta bittert när jag som pensionär återanvänder mina korsord istället för att äta fläsknoisette. Men det kunde varit värre. Eller?

Men apropå barn. Sa jag förresten att det var falskt alarm med sonens väntade vattenkoppor. Trots att dagisfröknarna tvärsäkert sagt att de bleka prickarna kommer att bli vattenkoppor, så var de försvunna imorse. Alltså prickarna. Kanske snabbvarianten? Sonen gick i alla fall på full gas. Som vanligt.

Dagisdag as usual.

2 kommentarer:

 1. Mowahahaha. Känner SÅÅÅÅ igen mig!
  Hade en trevlig (!!!) likadan försäljare i örat för något år sedan!
  Tror jag gav honom en rejäl minnesbeta (typ, svarta stora bokstäver; Ring inte denna kund igen, Någonsin!), eftersom jag berättade att mina samlade pensionspengar kanske skulle räcka till en liter mjölk, i månaden, extra!!!
  Gulligt, med ambitiösa telefonförsäljare, så länge man slipper dem!

  SvaraRadera
 2. Det är väl det som är grejen. Att lyckas svartlista sig hos de där försäljarna så att de aldrig får för sig att ringa igen. En extra liter mjölk i månaden låter ju förresten fantastisk bra...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.