09 november 2010

Vardag är en fläckig soffa, eller två

Vi köpte nya soffor för kanske två år sedan. Efter mycket funderande blev det två mörka tresits Karlstad från IKEA och tyget blev sånt som ska kemtvättas. Inte maskintvättas, utan kemtvättas. Hur dumma var vi? Hur dumma? Tanken var att det kanske blir någon fläck ibland, men då kan vi ju lämna in just det kuddöverdraget på kemtvätt. Eller tanken.. Nu känns det ju som att vi inte tänkte alls.

Det började med att dottern helt plötsligt kaskadspydde. Rakt ut i soffan. Men lyckades på något sätt endast pricka en dyna. Men rejält. Det värsta kunde sköljas bort och sedan skulle överdraget in på kemtvätt. Så vi la det i hallen så länge. På hatthyllan. Det var nog ungefär 1,5 år sedan. Men vi har ett mörkt lakan runt kudden så länge. Jättesnyggt. Hmmpf..

Sedan dess har små fläckar tillkommit här och där. Kladdiga barnfingrar. Gröt, smör, leverpastej, snor, sylt, you name it. Nu måste allt kemtvättas. Allt. Låter dyrt. Funderar därför på att testa tvättmaskinen. Som man inte får. Men i alla fall. Trots allt. Hur dumt låter inte det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.