23 april 2011

Om jag bara haft en magisk liten låda

Idag långfredag. Den enda i år, precis som vanligt. Annars hade det varit konstigt. Påskriset som jag och dottern skulle gjort på någon ledig stund idag blev inte gjort, men det blev konstvandring i alla fall. Akvareller, keramik och blandteknik i huvudsak vilket passade mig perfekt eftersom jag är såld på akvareller (de skira, snygga, ljusa), men även keramik.

Och inspirerad blev jag för fösta gången på vääääldigt länge. Åkte direkt hem och tog fram penslar, färdigspänt papper (som släppt lite i ena sidan, men det är ju inte så konstigt eftersom det stått i hörnet och längtat något år eller två) och färglådan. Mindre nöjd med resultatet och nu rädd att inspirationen flyger ut genom fönstret som en liten yster vårfågel, för att inte komma tillbaka igen på en evighet. Hoppas verkligen inte att det blir så. Men visst hade det varit skönt att kunna ha den i en liten låda för att ta fram den i lagom doser när den behövs.

3 kommentarer:

 1. På påsklov i Värmland kan jag bara rekommendera ett besök vid Lars Lerins utställning i Munkfors. Kanske inget ställe som man "bara har vägarna förbi" men efter ett besök för två år sedan kan jag säga att det är mycket väl värt ett besök om man gillar akvareller av den bäste nu levande svenske akvarellmålaren (det är en rent subjektiv åsikt men den som säger emot ska ha smäll..)
  Om du inte gjort det förut, kika in på http://www.laxholmen.org/

  SvaraRadera
 2. Stort tack för tipset! Hade inte varit på den sidan förut. Lars Lerin är som du skriver utan tvekan Sveriges bästa nu levande akvarellist!! Nu gäller det bara att lyckas få till ett sommarbesök till Munkfors..

  SvaraRadera
 3. Glad to be of service...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.