17 januari 2011

Fattig? Prova lånestans!

Idag hade vi lånestans här hemma. Och det är ju kanonbra! För vad gör man inte för att spara pengar?! Då är billigt bra och gratis ännu bättre. Hemma hos oss (finns lånestans någon annanstans?) är det dottern och sonen, eller i ärlighetens namn bara dottern som håller med lånestans i deras rum. Men hon gör det bra!

Först får man en nummerlapp. För alla måste vänta på sin tur. När dottern kommer och ropar upp låt oss säga 401, nästa 401 så får man, om man har just den siffran, komma och låna saker. Välja vad man vill av alla leksaker som ligger utspridda över hela golvet. Under tiden står sonen mitt i rummet och ropar, pekandes på en hylla där alla spel står. Han älskar att sprida ut innehållet runt om i huset och vill naturligtvis låna ett spel. Men det går ju inte. Dels eftersom han arbetar på lånestans, dels eftersom vi försöker ignorera just denna önskan. I alla fall idag.

Just idag fick man annars låna tre saker. I tio dagar. Om man mådde lite dåligt fick man låna fem eller sex saker. Men det gjorde inte jag. Vilket bra bibliotek, sa jag istället. Hmpf, sa dottern. Det är ju ett lånestans! Så jag lånade två små gubbar och en krokodil. Tänk vad roligt jag ska ha!

I nio dagar till.

3 kommentarer:

  1. Supergulligt.
    Mycket nöje!

    SvaraRadera
  2. Det är helt fantastiskt. Slår kottdjur och andra gratisnöjen med hästlängder!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.