18 februari 2011

Jämställdhet till vardags - tvätta, laga och diska

Dags att erkänna sina synder igen. Nagelfara sig själv. Vara helt objektiv. Jo, tjosan. Men man kan ju försöka i alla fall.

Tvätten - Vi tvättar båda två. Min fru något mer. I alla fall de perioder när hon är hemma mer än mig. Jag är inte säker på att det omvända gäller, men kanske ändå. Vi är i alla fall väldigt dåliga på att komma ihåg det där med att hänga tvätten. Det gäller båda.

Laga mat - Tidigare har jag "alltid" lagat mest mat. Det har blivit så. Men på senare tid lagar vi ungefär lika mycket och det är jätteskönt. När vi får gäster är det däremot nästan alltid jag som lagar. Frugan går in så mycket i pratandet att hon ofta tycks glömma bort det där med maten. Att den ska fixas. Det irriterar mig ibland. Handlar gör vi ungefär lika mycket och vi försöker veckohandla.

Diska - Finns det något tråkigare? Vi undrar nog båda hur mycket tid det egentligen går att lägga på köket. Plocka i och ur diskmaskinen. Torka bänkar. Handdiska stekpannor. Tömma sopor. Skölja mjölkförpackningar. När vi inte hade diskmaskin byggde vi för ofta berg. Det gör vi inte nu. Hon har kritiserat att jag ofta lämnar det sista. De tomma, odiskade mjölkpaketen. Den oavtorkade köksbänken. Jag har bättrat mig.

Sammanfattningsvis faktiskt ganska jämställda kategorier. Men vi är nog periodare här. Kanske mest jag.

Så mycket mer upphetsande än så blev det inte denna gång.

5 kommentarer:

 1. Nämen! Är det här du håller hus?? Jag har ju väntat på inlägg på den andra bloggen! Vill du inte ha läsare eller vad handlar det om... Va? Va? Va? ;)

  SvaraRadera
 2. Haha! Förlåt. Jag trodde du var "Pappa Kalle" när jag susade in här igår, men det är du alltså inte. Hur som helst, jag gillar din blogg, så jag stannar tror jag bestämt. Hoppas att det går bra! :)

  SvaraRadera
 3. Du är SÅ välkommen! Att bli förväxlad med "Pappa Kalle" tar jag bara som en komplimang. Den bloggen är/var riktigt bra. Synd att den inte uppdaterats på länge.

  Som du ser har jag sedan tidigare länkat till din blogg. Hoppas att det är ok! :)

  SvaraRadera
 4. Oj, det såg jag inte. Man tackar! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.