03 maj 2014

Snickar´n och bullbagaren

Mellankillen och jag åkte hem till en kompis idag för att fika och andas lite lantluft, även om vi inte direkt bor i någon stadsluft själva. Kompisen hade gräsänklingshelg tillsammans med sina två största pojkar och han hade bakat bullar som vi gärna fick hjälpa till att göra slut på.

När mellankillen fick höra att vi skulle dit packade han verktygslådan och arbetshandskarna. Storkillarna har nämligen världens största kojbygge i skogen och mellankillen såg framför sig hur han skulle snickra både högt och lågt. Storkillar som redan byggt ett livsverk är dock inte så pigga på att låta en femåring gå lös med hammare och såg, så det fick bli inventering av deras förråd i jakt på brädor, tejp och diverse bra-att-ha-saker för att göra uppfinningar istället. Det funkade faktiskt lika bra och mellankillen var nöjd.

När snickrandet var färdigt och en slags maskroskatapult var tillverkad blev det bullkalas, vilket inte gjorde mellankillen mindre nöjd.

Det var rätt skönt att gå ner i tempo en stund hemma hos bullbagaren. Framförallt skönt att få komma iväg en stund bara jag och mellankillen, utan att egentligen göra något särskilt. Väl hemma igen har inte mycket nyttigt blivit gjort. Det blir inte alltid det.

Glömde visst att blogga igår. Sånt händer.

(dag 28)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.