04 maj 2014

När något blir något annat

Ibland planerar man någonting och i ens huvud ser det ut på ett visst sätt, men i verkligheten blir det helt annorlunda. Kanske inte sämre, men annorlunda.

Idag gjorde vi vårutflykt, konstrunda på Kinnekulle. Det tog ett tag att ta sig dit, men väl där skulle vi fika gott, göra några stopp hos diverse hantverkare och konstnärer. Äta god lunch och sakta dra oss hemåt. Så var det ju planerat. Sedan åkte vi iväg.

De två minsta var inte riktigt lika tålmodiga och lugna som sina föräldrar. Inget konstigt med det, utan det konstiga är att man lyckas förtränga den detaljen när man planerar. Det tänks helt enkelt bort. Så det där lugnet infann sig inte riktigt. Gott fika blev det iofs, men så många stopp blev det inte. En del jagande efter barn blev det däremot. Klättrande, hoppande barn. Och en hel del bråk i baksätet. Och en cache, vilket inte var planerat innan.

Den goda lunchen på restaurang var antingen alldeles, alldeles, ALLDELES för dyr för oss, eller så var det fullt, eller så tog de inte kort och vi hade inte kontanter. Slutade med att vi köpte picknick på Coop, satt i bilen med utsikt över Vänern och mumsade. Mackor med skinkost, kalla plättar med sylt, Risifrutti och festis. Rätt mysigt det med, men som sagt inte riktigt som det sett ut i huvudet från början. Den där filmtiteln "Det blir aldrig som man tänkt sig" dyker ofta upp i huvudet. Dvs den där komedin av Måns Herngren och Hannes Holm.

På vägen hem stensov tre övertrötta barn nästan hela vägen. Gissa om några hade svårt att somna ikväll. 

(dag 29)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.