02 mars 2011

Ångest kring ett bröd

Nu är det dags att ta upp ett av de där riktigt, riktigt svåra problemen i världen - att köpa bröd! Igår skulle jag köpa ett bröd på vägen hem. Ett bröd. Borde gå fort, men det gjorde det inte kan jag säga. Hamnade - som jag gör ibland - i riktig brödångest och gick varv på varv runt hyllorna. Varv på varv. Funderandes:

Nej, det där ser för grovt ut så det gillar inte barnen, det där är alldeles för ljust, för trist, det där gillar inte frugan, inget tillverkningsdatum, äckligt, för luftigt, det där äter vi för ofta, för dyrt, för tråkigt, men det där då - det ser gott ut. Nej! Bakat för flera dagar sedan. Tråkigt, tråkigt, tråkigt, äckligt, för grovt, osv.. I all oändlighet. Till slut panikköp. Panikköp av ett bröd.

Hur stört är inte detta?!

4 kommentarer:

 1. Av just denna anledning är Söndag den bästa dagen att göra sina brödinköp. Då är det utplockat och valen begränsas smidigt till de grövsta (till sambon) och de ljusaste (till dottern). Nä men seriöst, beslutsamhetsångest är en förbannelse och bröddisken en djungel! Ibland hade jag inte haft något emot en mer kommunistisk marknadsordning där valet smidigt rationaliserats bort...kan se att det hade medfört vissa nackdelar också men tenderar att blunda för det när brödet ska inhandlas.

  SvaraRadera
 2. Skönt ändå att inte vara ensam!

  SvaraRadera
 3. Känner igen problemet. Det är ju dessutom så att alla dessa äckliga, gamla, hårda, osunda, tråkiga, träiga bröd görs av samma bagerier! Hur kan det komma sig att Skogaholms, Pågens och Polarbröd har lyckats skapa ett monopol på bröd som är ofta är Kinesiskt lika och som ingen verkar gilla?? Detta övergår mitt förstånd!
  /PappaBand
  //

  SvaraRadera
 4. Håller med helt och hållet!

  Kul med en ny(?) pappa-bloggare. Kikade in på din blogg och det verkar vara ett trevligt ställe, så jag hänger på där ett tag :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.