27 mars 2011

Lite försenad Earth Hour

Det blev lite försenad Earth Hour hos oss. Tio i nio kom vi på att lamporna skulle släckas, men då släcktes också alla. Vid det laget var det redan kolsvart hos grannen, men å andra sidan är det nästan alltid mörkt där. Så jag vet inte riktigt. Vi nöjde oss i alla fall med lamporna och hade faktiskt både dator och TV igång. Det fick räcka med just lampor den här gången. Men de fick i alla fall vara släckta i över en timma.

Men visst är det häftigt när städer till stor del släcks ner som en manifestation. Och att det spridit sig över hela världen. Inte för att just den där timman i sig lär göra så stor skillnad för klimatet, men det kanske får folk att fundera och hålla klimatfrågan vid liv. Så att det inte bara blev en fluga som fick störta och dö när något annat hamnade i fokus.

Det vore ju bra med en Earth Hour varje dag, i alla fall att man tänker på att släcka efter sig och inte förbruka i onödan. Så jäkla svårt är det ju inte. Att släcka menar jag. Sen kan man ju fundera på en del annat när man ändå är igång - som det där med att inte slänga mat och att åka mer kollektivt. Det är ju inte heller så jäkla svårt. Det gäller väl att våga vara jordbo.

Läs mer: gp, svd, dn,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.