26 mars 2011

Vad gör en dödstrött? Stiger upp en timma tidigare..

För ett par veckor sedan kom den där årliga knocken i form av pollenattack. Den stora tröttheten rullade in och först då kom jag på att ja just ja, man ska ju börja med allergimedicin i tid. Vilket jag alltså inte gjort. I år heller. För det tänker man ju inte på när hela världen fortfarande verkar vara i vinterdvala.

Nu är det jag som går som i dvala och är dödens trött just nu. Natten till idag sov jag nästan 12 timmar, vilket ska jämföras med vanliga ca 6-7. Inte blev jag piggare för det.

Då är det ju så extra kul när man upptäcker att klockan ska flyttas fram nu i natt. En hel timma försvinner alltså när man behöver den som allra bäst. Man får ju inte ens sova bort den. Sedan spelar det ingen roll vilka minnesregler man har - exempelvis att på våren ställer man fram trädgårdsmöblerna - timman är lika ohjälpligt borta ändå. POFF! Puts väck! Den kommer inte till rätta förrän någon gång i höst och då är man ju oftast inte så där allergitrött. (DN föreslår förresten att man ska minnas sommar-/vintertid med att man tar fram/ställer tillbaka grillen. Vad hjälper det när vår grill stått framme hela den här vintern också..?)

Tänk att man så sällan får vara riktigt, riktigt nöjd.. Fast det är klart. Man kan ju lura sig själv att barnen sover en timma längre än vanligt imorgon :)

Läs mer: dn, gp, svd, ab,

4 kommentarer:

 1. Själv är jag jublande över sommartiden. Sonen vaknar numera regelbundet någongång mellan 05.10 och 05.24. (se blogginläggen!) När klockan nu ställs fram står mitt hopp till att sonen går efter solen och vaknar 05.24 soltid dvs kl 06.24 sommartid. TA-DA; Vi vinner en timmes sömn - Varje morgon!

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen att du får jubla många morgnar! (Ska bli intressant att läsa kommande blogginlägg..)

  SvaraRadera
 3. men åhhh!! det är därför jag med är så trött ju! smarto!!

  SvaraRadera
 4. Då har man inte gnällt förgäves - det har till och med gjort lite nytta. Lycka till med allergin!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.