09 mars 2011

Det där med att komma ut

Man får väl börja med att säga typ Grattis Anton, eller vad säger man? Fotbollsspelaren Anton Hysén har i alla fall kommit ut som homosexuell och det måste vara himla skönt för honom att slippa hålla det hemligt. Visa sitt rätta jag. Men nog är det konstigt att något så självklart kan vara så hotfullt! Konstigt att så många är så rädda för det där med homosexualitet. Så rädda att många, många, många andra känner sig tvingade att ljuga om sin läggning.

Manlig fotboll - där spelarna efter varje mål kastar sig i en enda stor ormgrop, eller i alla fall kramas innerligt - har tydligen kusligt låg tolerans när det gäller homosexualitet. 2011. Tragiskt. Tur då att det finns modiga personer som vågar stå för vilka de är och som vågar gå före. Det behövdes. Tydligen.

Och egentligen vet jag inte varför jag bloggar om detta med tanke på att det skulle vara så självklart att komma ut så att ingen ens höjde på ögonbrynet. Men dessvärre är det ju inte så.

2 kommentarer:

 1. Visst är det helt galet!?
  Eller hur nojig min "extradotter A" var innan hon vågade berätta för sina föräldrar om att hon hade flickvän! Många samtal i telefon med stöttande och peppande tillrop blev det innan - och sedan när de väl fick veta, då var det inget konstigt alls tyckte pappa kyrkoherden eller mamma lärarinna - bägge 60+.
  Egentligen tycker jag att det är helt vansinnigt att man ens ska behöva säga något om det alls, jag har ju faktiskt ingenting med att göra vem Hysén väljer att vara tillsammans med!
  Sexualiteten är ju högst privat.

  SvaraRadera
 2. Håller med om att man egentligen inte har med att göra vem Hysén väljer att vara tillsammans med, eller någon annan för den delen heller. Men samtidigt är det ju viktigt att han och alla andra får lov att vara den de är. Att kunna känna att deras läggning är accpterad oavsett om de väljer att tala högt om den eller inte. Oavsett om de är hetero, homo eller bi.

  De flesta heterosexuella är ju medvetna - utan att ens egentligen reflektera över det - om att ingen skulle höja på ögonbrynen om de outade sig som hetero. Det borde ju få vara samma för alla.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.