15 mars 2011

När man tyckt till om det där med slicka-och-skicka

Ibland blir jag förvånad över vad som lockar läsare och vad som inte gör det. Kanske framförallt över vad som lockar. Gjorde nyligen en liten reflektion över det där med att man kanske ska kunna skicka brev med hjälp av sms-kod. Lagom bakåtsträvande som jag är kunde jag så klart inte låta bli att tycka till. Lika lite som jag kommer att kunna låta bli att använda den där koden när den väl kommer. Vem har sagt att man måste vara rationell?


Det förvånande var i alla fall att det blev ett av mina hittills mest lästa inlägg. Nu har jag visserligen inte bloggat mer än ett halvår så jag har inte vansinnigt mycket att jämföra med, men i alla fall. Frimärken berör tydligen. Och varför skulle de inte det? Det är ju så sällan man först slickar där bak och sedan skickar iväg - det brukar ju annars vara antingen eller, så att säga. Fast det är klart, nu för tiden så är det ju mest klistermärken man använder. Så mycket slickande blir det inte. Och redan där har man ju kommit ett steg åt något håll.

Vet inte vart jag ville komma med detta, men vem har sagt att man måste veta det?

5 kommentarer:

 1. Vägen är stundtals målet...:)

  SvaraRadera
 2. Du berörde det i ditt förra inlägg; Förr fanns det filatelister...
  Just själva filatelin är kanske problemet? För när SMS-koderna kommer blir det väl(?) unika koder för varje försändelse. Hur samlar man sådana?? Det riskerar ju att bli vääääldigt många. För att inte tala om problemen med att samla en viss serie.... ujujuj!

  Alternativet med generella SMS öppnar ju istället för hackers att starta tjänster där men enkelt kan tanka ner gratis SMS-porto (se bara på SL:s problem med falska SMS-biljetter.
  Dessutom, vad ska man kalla den som samlar gamla porto-SMS; Filatelist? SMSfilatelist?? Telefonist???
  Så, om man bara anstränger sig lite kan man hitta problem med allt ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja det är vägen som är resan värd, eller hur är det man säger. För filatelisten blir det väl däremot fel redan vid starten i detta fall. Intressant det där med tanken på falska SMS-porton och det där med benämning. Filatelelist, kanske?

  SvaraRadera
 4. Filatelelist var ju bra... Kom just på att Telefilat kunde kanske vara gångbart ??

  SvaraRadera
 5. Telefilat.. Helt klart ett bra alternativ!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.