28 mars 2011

Och nu har drevet snurrat igång

Nu läser man överallt om att Håkan Juholts särbo gjort sig skyldig till bedrägeri. Ett brott som hon både erkänt och avtjänat sitt straff för. Men likaväl hängs det ut i media. Synas ur vinklar och vrår för att Juholt gått och blivit partiledare. Och nu ska hon tvingas sona det hela igen.

Juholt teg tydligen om saken för valberedningen och det gjorde han rätt i. För annars kanske han inte fått jobbet. Oavsett vad beredningen säger idag. Vad vet jag. Hennes fel och brister ska väl i alla fall inte han behöva stå till svars för och hon ska väl också få gå vidare?! Han blir väl varken bättre eller sämre på sin post för att hans särbo tidigare gjort något dumt. Ok, möjligen bättre för att han får ytterligare perspektiv på hur människor kan vara. Och möjligen sämre för att detta kommer att förfölja honom under lång tid framöver. Som Mona och tobleronen.

Själv har jag en bakgrund som journalist, även om det är ett bra tag sedan. Men jag minns ändå tydligt känslan när man började nosa sig till en nyhet, eller när drevet började gå. Man ville hellre vara snabb på sin egen vinkel än stanna för länge och tänka efter. Först. Bäst. Och snabbast. Nu så här i efterhand känner jag inte minsta kittling av det här "avslöjandet". Bara en stor trötthet.

Juholt själv säger till Aftonbladet att "Hon har gjort ett brott, hon har erkänt det, sonat det och jag har förlåtit det". Kan det inte räcka så?

Läs mer: didn, svd, exp, ab

5 kommentarer:

 1. Nej det räcker tyvärr inte.
  Som partner till en statsminister så kan man inte ha den här typen av bagage. Det är ju ingen ungdomssynd utan en vuxen person som inte har bättre vett.
  Och Håkan Juholt har inte bättre vett än att bagatellisera det. Tråkigt att du är trött men tråkigare att du inte har större krav.
  RG

  SvaraRadera
 2. Men på vilket sätt är det hans fel vad hon gjort?
  hur många politiker har int ertappats med både saxar i kvitton, byxorna nere och annat skoj
  Skillnaden är att då är det de personligen och inte deras respektive

  SvaraRadera
 3. Re: Anonym
  Men du tycker inte det är något konstigt att nuvarande statsminister har haft en barnflicka utan arbetstillstånd som han dessutom betalde långt under avtalsenlig lön till? Mig veterligt har han aldrig fått något straff för detta! Nuvarande socialförsäkringsminister har på otillbörligt sätt fått lägenhet som egentligen var reserverad för kvinnor som behövde skydd från misshandlande män! Det tycker du är helt okay? Det finns mycket mer av den varan på den högra sidan av det politiska blocket, men det är nog inte lika intressant för Dagens Industri att "snoka" i! Det här är så uppenbart att det enbart har till syfte att skada den nytillträddas partiledaren för Socialdemokraterna då han tydligen upplevs som ett "hot" mot sittande regering och därmed också ett hot SN (Svenst Näringslivs organisationen9! Ni vet de som är de hemliga partibidragsgivarna till Moderaterna!
  Har en människa avtjänat sitt straff och efter det lever ett hederligt liv är ärendet därefter avslutat och inte längre något som varken media eller någon annan längre har med att göra! Finns inget i svensk lagstiftning som stöder en evig stigmatisering av människor som någon gång under sitt liv begått ett brott! jag hade faktiskt tyckt exakt likadant om det varit frågan om en politiker på högerkanten!

  SvaraRadera
 4. Du har helt rätt RG när du skriver att "Det är ju ingen ungdomssynd utan en vuxen person som inte har bättre vett.". Det var ju precis så det var. Men efter det har hon sonat sitt brott.

  Det kanske är så att jag har låga krav, men ska vi enbart ha politiker som aldrig syndat på något sätt och DESSUTOM inte har några nära relationer till personer som har syndat på något sätt - då kommer det sannolikt att blir jäkligt tomt i riksdagen.

  SvaraRadera
 5. Ok, nu tänker jag börja stressa om något helt annat!
  Är det dags än?
  Magen!
  Som snart professionell förlossningsmaskin, är jag nyfiken!
  Och om Juholt tycker/tänker/tror jag att han kommer ha det kämpigt att vända opinionen till sin fördel men ändå står han som vinnare vid nästa val!
  Kom ihåg var ni läste det först bara!
  (Och nej, jag sympatiserar inte med den "sidan" av politiken)!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.