30 april 2014

Bland fårskallar och kaninlortar

Vi skulle se en vårbrasa så klart, men så blev det inte. Det blev besök i en fårhage istället. Men egentligen skulle alltså valborg firats med den där elden efter middag hos goda vänner.

Mysig middag drog ut på tiden och när det blev dags att ta sig till den nämnda elden ville ungarna istället stanna hos vännerna och titta på deras lamm och kaniner. Så det blev till att traska runt i fårhagen, titta på lammen, lyssna på fåglarna som sjöng in våren, klappa kaniner och se solen brinna i horisonten. Väldigt mycket kaninbajs, tyckte mellankillen efteråt. Men just kaninerna höll han ändå som favoriter.


Stortjejen hade allt sjå i världen att försöka hålla undan det största lammet som ville visa sig modigt. stångas och buffas. Stortackan ville bli kliad bakom örat och minsta lammet skulle matas med nappflaska. Så det blev ingen brasa. I alla fall inte för de flesta av oss. Stortjejen hängde med vännerna till ett fackeltåg vid en annan eld, medan vi andra åkte hem. Drack te. Och njöt av att inte stå ute och frysa.

(dag 26)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.