20 april 2014

När man kommer riktigt nära

#blogg100 dag 16

Fick för mig att äntligen testa kamerafiltret jag köpte för flera månader sedan. Kanske före nyår. Då kände jag ett enormt behov av att köpa det i just den stunden, men sedan har det konstigt nog bara blivit liggande i kameraväskan. Jättekonstigt. Jag förstår inte riktigt..

Filtret är i alla fall ett Haida Close-up +10 som man skruvar på systemkamerans objektiv när man ska kunna krypa lite närmre och ta lite mer närgångna bilder. Lite som en budgetvariant av ett macro-objektiv, om man nu är intresserad av foto eller att komma nära. Premiärbilderna blev på lätt vajande vitsippor i vårsol och resultatet blev väl så där. Det var svårt att få fokus, men det var ändå häftigt. Lite mer övning kanske ger lite mer färdighet, intalar man sig lite snusförnumstigt. Vi får väl se.


Sen blev det lite experimenterande på diverse gratis redigeringssajter och tiden flög och rätt som det var hade det blivit dags att laga middag. Fisk och ris. Inte så jäkla macro det inte. Inte blev det så jäkla gott heller. Men bra för oroliga magar. Typ så kul har det varit här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.