23 april 2014

Vuxenpoäng i trädgårdslandet

Vår trädgård har varit ett stillastående funderingsprojekt ända sedan vi flyttade in i huset för snart sex år sedan. Vi kan inte riktigt enas om vad vi ska ha och var vi ska ha det. Och väldigt mycket har skjutits på framtiden med hänvisning till att vi måste dränera först. Både runt huset och delar av tomten. Men ända sedan vi flyttade in har vi sagt att Nästa år, DÅ ska vi dränera. Behöver jag säga att det inte blivit av.

Nu har vi i alla fall bestämt oss för att sätta ner foten. På riktigt. Vi har bokat en rådgivare som ska komma hit och hjälpa oss planera trädgården, så att vi har ett mål att jobba mot. För båda tycker att det är kul med trädgård. Båda vill ha upp växthuset som följde med i flytten och båda vill kunna skörda såväl potatis och dill som gurkor och blommor.

Barnvakt är fixad och tankearbetet går på högvarv. Eller, barnvakt är i alla fall fixad. Man kan ju också köra med ett öppet sinne, även om vi har lite lösa funderingar. Det känns i alla fall väldigt, väldigt vuxet att anlita en trädgårdsrådgivare. Men så är vi ju just det också. Väldigt vuxna. Kanske lite barnsliga, men vuxna.

(19)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.