10 december 2015

En jäkla robotdammsugare vs riktig julklapp

Tänk att ha en robotdammsugare som snurrar runt över golven hemma. Grymt, eller? Sitta i soffan och glo på en maskin som far hit och dit och typ gör vad du själv kan göra på vad? En halvtimma i veckan? Det känns lite, vad ska man säga, fånigt. Eller? Klimatförhandlingar pågår och produktion av helt onödiga robotdammsugare rimmar väldigt illa med 2-gradersmålet. Ännu sämre med 1,5. Tänker jag i alla fall.

Det där med robotdammsugare skaver också hyfsat mycket när man tänker på att det den här julen är  30 m i l j o n e r  barn på flykt. Det är ju ungefär tre gånger så många som vi bor i Sverige. Och då räknar jag alla , dvs även vuxna. Även gamla gubbar och tanter. Som ska jämföras med siffran 30 miljoner barn. Då känns robotdammsugare ganska sunkigt faktiskt.

Som ett alternativ kan en ju köpa julklappar i UNICEFs gåvoshop. Alla saker skickas till de barn som behöver dem mest, till exempel barn på flykt. Du får ett fint gåvobevis, tryckt eller digitalt, att ge bort i julklapp. Hur gôtt känns inte det?!

Och om du skriver en egen önskelista så vore det ju grymt om den innehöll till exempel att någon ger nötkräm mot undernäring, vinterkläder och ett katastrofpaket till barn, istället för - ja du vet vad - till dig. Gå in och köp julklappar som räddar barns liv på unicef.se/gavoshop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar